13 км

ОТКРИИ СВОЯТА СТРАСТ

 Късото трасе е уникално приключение, предназначено за начинаещи, които желаят да се наслаждават на природата и да се потопят в красотата на Историческия парк и околната местност. Това е идеалното състезание за тези, които обичат да бягат в природата и да се справят с разнообразен терен.

Началната точка е Исторически парк, преминава се през живописни места, залесени участъци и естествени образувания. Тези пътища не са асфалтирани и предлагат на участниците преживяването на истинско приключение.

Маршрутът на бягането води до висока точка със зашеметяваща гледка към Историческия парк. Този момент предоставя възможност за почивка и наслаждаване на красотата на околната природа.

Трудността на маршрута е насочена към начинаещите, които желаят да изпитат атмосферата на състезанието и да изживеят удоволствието от бягането в природата. Нивото на трудност е средно, с някои участъци, които изискват по-голямо усилие, но основната част от маршрута е подходяща за начинаещи бегачи.

За участието в бягането са нужни спортни маратонки с подходяща подметка. Също така, участниците трябва да са подготвени с шише с вода, за да се хидратират през цялото време на състезанието.

Това бягане по черни пътища е едно незабравимо преживяване, което ще остави участниците със свежи спомени и желание за още приключения в природата.

 
 • Старт / Финал : Исторически парк
 • Начало : 13.10.2024 г. от 9:40 ч.
 • Обща дистанция : 13 км
 • Обща положителна денивелация : 270 D+
 • Обща отрицателна денивелация : 270 D-
 • Контролно време : 3 часа
 

Такса регистрация

 
Ранно записване 
до 30.04.24 г. – 68 лв.
 
Стандартно записване
 до 31.08.24 г. – 76 лв.
 
Късно записване*

до 30.09.24 г. – 84 лв.

 

Как мога да платя

 
ИЗПОЛЗВАЙТЕ ЗЕЛЕНИЯ БУТОН  ПО ДОЛУ
 
 

ВНИМАНИЕ

 Регистрация без извършено плащане НЕ се счита за финализирана!

• Стандартно записване без извършено плащане НЕ запазва право за такса с отстъпка (таксата се определя от момента на плащането, съгласно посочените цени за периода на записване).
• При стандартно записване в стартовия пакет е включена УНИКАЛНА тениска на НЕОФИТ РИЛСКИ МАРАТОН. При късно записване*, УНИКАЛНА тениска на НЕОФИТ РИЛСКИ МАРАТОН ще се изпраща по куриер за сметка на участника до 21 работни дни.

 • СТАРТОВ ПАКЕТ – всеки състезател получава стартов пакет със СТАРТОВ НОМЕР и Уникална тениска НЕОФИТ РИЛСКИ МАРАТОН. „Късно записване“ ще получат своята тениска по куриер за сметка на получателя. ОРИГИНАЛЕН МЕДАЛ за всеки финиширал.
 • ОРГАНИЗАЦИЯ НА СЪБИТИЕТО – участниците ще се насладят на отлично маркирано трасе, почистено и обезопасено, електронно отчитане на резултатите, информация за хотели и настаняване в региона. Професионално фотозаснемане. Почистване на трасето след събитието.
 • МЕДИЦИНСКО ОСИГУРЯВАНЕ – осигуряване на медицинска помощ по време на състезанието.
 • ХРАНА И НАПИТКИ – подкрепителните пунктове са заредени с вода и освежаващи напитки, плодове и зеленчуци.
 • ПОДАРЪЦИ ОТ НАШИТЕ ПАРТНЬОРИ
 • ПОДДРЪЖКА НА САЙТ и СОЦИАЛНИ МРЕЖИ

Карта, техническа информация, GPS track

Подготви се за състезанието

Декларации

Състезателите трябва да попълнят определени декларации, за да участват в състезанието. Декларациите може да свалите по-долу. Моля, прочетете, принтирайте, подпишете и донесете лично при получаване на стартовия пакет.

 Свали декларациите от тук:

  1. Декларация за освобождаване от отговорност
  2. Декларация за предоставяне на лични данни
  3. Декларация за участие на лица под 18 години    
 
 
 

Екипировка

Това е важна информация относно задължителната екипировка за състезание или друг вид активност на открито. Задължителната екипировка е необходима за безопасността и доброто протичане на състезанието или дейността.

*Проверка преди старта: Участниците представят своята задължителна екипировка на специално определено място и време преди започването на състезанието.

Тракове

Свалете GPX траковете за безпроблемно ориентиране по трасето: 13 км gpx

Регистрация за

НЕОФИТ РИЛСКИ МАРАТОН

Всеки, желаещ да участва в НЕОФИТ РИЛСКИ МАРАТОН, трябва задължително да се регистрира, като избере дистанция, въведе допълнителни данни и заплати съответната такса за участие.

* След 30.09.24 регистрации няма да се приемат.

* Регистрации на място не се извършват.

* Дистанция може да бъде сменена преди да бъде извършено плащане.

* Осигуряваме вода, медицинско обслужване, подкрепителни пунктове и електронно отчитане на резултати за всички участници на всички дистанции.

* Всички участници в дистанции БЯГАНЕ – 13км, 25км, 42км, регистрирали се „Ранно записване“ и „Стандартно записване“ получават уникална тениска НЕОФИТ РИЛСКИ МАРАТОН в стартовия пакет. „Късно записване“ ще получат своята тениска до 21 работни дни след приключване на събитието. Всички финиширали в контролното време ще получат уникален медал.

* Всички участници в дисциплини КОЛОЕЗДЕНЕ, могат да заявят своята тениска по време на регистрацията. Заявена тениска при „Ранно записване“ и „Стандартно записване“ се получава в стартовия пакет. Заявена тениска при „Късно записване“ се получава до 21 работни дни след приключване на събитието. Всички финиширали в контролното време ще получат уникален медал.

Задължителна екипировка

  • Съдове за течности ( шише, фласка) с вместимост 1 л.

  На пунктовете няма да има пластмасови чаши или други подобни!

  • Мобилен телефон със заредена батерия
  • Яке, тип ветровка
  • Храна, около 600kcal

  Задължителната екипировка може да бъде проверена при раздаване на стартовите пакети и преди старта.

  Препоръчително оборудване

  • Аптечка / бинт, марля, дезинфекциращо средство/.
  • Шапка
  • Слънцезащитен крем
  • Спрей за защита от насекоми