25км

ОТКРИИ СВОЯ ИНСТИНКТ

Полумаратонът с дължина от 25 километра, стартиращ от Исторически парк, е едно чудесно спортно предизвикателство, което предлага участниците да изживеят красотата на природата и обстановката на селските местности.

Началната точка, Историческият парк, е идеален стартов пункт, давайки на участниците възможността да се насладят на зеленина и спокойствие преди започване на състезанието. Полумаратонът преминава през живописни ниви, засети с житни култури, което създава уникална атмосфера и гледки.

След преминаване през земеделските площи, маршрутът стига до местността Лагера/ 7 км./, където е разположен подкрепителен пункт. Това е моментът, в който участниците могат да се освежат, да заредят с енергия и да се подготвят за оставащите километри.

Втори пункт и контролна точка е в село Добрина / 12,5 км. /, следва връщане обратно към пункт Лагера / 18 км. /, от там обратно към финала  до Историческия парк. Това може да бъде едновременно изпитание и удоволствие, като участниците преживяват чистата природа и спокойствието на селската обстановка.

Този полумаратон е идеален за спортни ентусиасти, които обичат да се предизвикат физически и да се насладят на красотата на природата. Съчетавайки земеделски пейзажи с приятна обстановка, маратонът предлага изключително спортно преживяване и незабравим опит за всички участници.

 • Старт / Финал : Исторически парк
 • Начало : 13.10.2024г. от 9:30 часа
 • Обща дистанция : 25км
 • Oбща положителна денивиелация : 560D+
 • Обща отрицателна денивелация : 560D-
 • Контролно време : 5 часа
 

Такса регистрация

Ранно записване 
до 30.04.24 г. – 74 лв.
 
Стандартно записване
 до 31.08.24 г. – 82 лв.
 
Късно записване*

до 30.09.24 г. – 90 лв.

 

Как мога да платя

 
ИЗПОЛЗВАЙТЕ ЗЕЛЕНИЯ БУТОН  ПО  ДОЛУ
 

ВНИМАНИЕ

 Регистрация без извършено плащане НЕ се счита за финализирана!

• Стандартно записване без извършено плащане НЕ запазва право за такса с отстъпка (таксата се определя от момента на плащането, съгласно посочените цени за периода на записване).
• При стандартно записване в стартовия пакет е включена УНИКАЛНА тениска на НЕОФИТ РИЛСКИ МАРАТОН. При късно записване*, УНИКАЛНА тениска на НЕОФИТ РИЛСКИ МАРАТОН ще се изпраща по куриер за сметка на участника до 21 работни дни.

 • СТАРТОВ ПАКЕТ – всеки състезател получава стартов пакет със СТАРТОВ НОМЕР и Уникална тениска НЕОФИТ РИЛСКИ МАРАТОН. „Късно записване“ ще получат своята тениска по куриер за сметка на получателя. ОРИГИНАЛЕН МЕДАЛ за всеки финиширал.
 • ОРГАНИЗАЦИЯ НА СЪБИТИЕТО – участниците ще се насладят на отлично маркирано трасе, почистено и обезопасено, електронно отчитане на резултатите, информация за хотели и настаняване в региона. Професионално фотозаснемане. Почистване на трасето след събитието.
 • МЕДИЦИНСКО ОСИГУРЯВАНЕ – осигуряване на медицинска помощ по време на състезанието.
 • ХРАНА И НАПИТКИ – подкрепителните пунктове / 7 км., 12,5 км., 18 км./ са заредени с вода и освежаващи напитки, плодове и зеленчуци.
 • ПОДАРЪЦИ ОТ НАШИТЕ ПАРТНЬОРИ
 • ПОДДРЪЖКА НА САЙТ и СОЦИАЛНИ МРЕЖИ

Карта, техническа информация, GPS track

Подготви се за състезанието

Декларации

Състезателите трябва да попълнят определени декларации, за да участват в състезанието. Декларациите може да свалите по-долу. Моля, прочетете, принтирайте, подпишете и донесете лично при получаване на стартовия пакет.

 Свали декларациите от тук:

  1. Декларация за освобождаване от отговорност
  2. Декларация за предоставяне на лични данни
  3. Декларация за участие на лица под 18 години    
 
 
 

Екипировка

Това е важна информация относно задължителната екипировка за състезание или друг вид активност на открито. Задължителната екипировка е необходима за безопасността и доброто протичане на състезанието или дейността.

*Проверка преди старта: Участниците представят своята задължителна екипировка на специално определено място и време преди започването на състезанието.

Тракове

Свалете GPX траковете за безпроблемно ориентиране по трасето: 25км gpx

Контролни пунктове заредени с вода, хипотонични напитки, храна, плодове:

7 км. – местност Лагера

12,5 км. – с. Добрина

18 км. – местност Лагера

Регистрация за

НЕОФИТ РИЛСКИ МАРАТОН

Всеки, желаещ да участва в НЕОФИТ РИЛСКИ МАРАТОН, трябва задължително да се регистрира, като избере дистанция, въведе допълнителни данни и заплати съответната такса за участие.

След 30.09.24 регистрации няма да се приемат.

Регистрации на място не се извършват.

* Дистанция може да бъде сменена преди да бъде извършено плащане.

* Осигуряваме вода, медицинско обслужване, подкрепителни пунктове и електронно отчитане на резултати за всички участници на всички дистанции.

* Всички участници в дистанции БЯГАНЕ – 13км, 25км, 42км, регистрирали се „Ранно записване“ и „Стандартно записване“ получават уникална тениска НЕОФИТ РИЛСКИ МАРАТОН в стартовия пакет. „Късно записване“ ще получат своята тениска до 21 работни дни след приключване на събитието. Всички финиширали в контролното време ще получат уникален медал.

* Всички участници в дисциплини КОЛОЕЗДЕНЕ, могат да заявят своята тениска по време на регистрацията. Заявена тениска при „Ранно записване“ и „Стандартно записване“ се получава в стартовия пакет. Заявена тениска при „Късно записване“ се получава до 21 работни дни след приключване на събитието. Всички финиширали в контролното време ще получат уникален медал.

Задължителна екипировка

 • Съдове за течности ( шише, фласка) с вместимост 1л.  На пунктовете няма да има пластмасови чаши!
 • Мобилен телефон със заредена батерия
 • Подходяща екипировка
 • Храна, около 600kcal

Задължителната екипировка може да бъде проверена при раздаване на стартовите пакети и преди старта.

Препоръчително оборудване

 • Аптечка / бинт, марля, дезинфекциращо средство/.
 • Шапка
 • Слънцезащитен крем
 • Спрей за защита от насекоми